Cevizli Sucuk
From 50.00₺ Kg
*Köyümüzde bulunan dut ağaçlarından mevsimin en taze dutlarını topladık
*lk önce elekten geçirilerek, dutlar temizlenir ve kazanlara konur. Su ilave edilerek, dutlar kaynatılır.
*Kaynamaya başladığında, üzerindeki tortusu alınır.Dutun çiğ tadı gidip, rengi kızarana kadar kazanlarda kaynatılır.
*Bu süre yaklaşık olarak 45 dk olur.
*Kaynama işlemi yapılırken ara ara tadına bakılarak, dutun kendi içindeki şekeri suya verip tatsızlaşması için beklenir.
*Bu işlem yapılırken, dutun tamamen dağılmasına izin verilmez ve suyu güzel olması içinde fazla karıştırılmaz.
*Kaynama işleminin ardından, dut ve su süzdürülerek diğer bir kazana alınır.
*İyice süzülene kadar bekletilir. Kazana alınan dut suyu, tekrar kaynatmak için ateşe konur.
*Bu işlem tamamen doğal duttan yapılır, içine herhangi bir şey asla konmaz, şeker dahi konmaz.
*Yaklaşık 15 dakika daha kaynattıktan sonra, afiyetle yemeniz için hazır hale getiririz.Kendi tarlamızdaki kendi bahçemizden yetiştirdiğimiz ürünleri özenle işleyip, gerek doğal güneş ışığında kurutarak gerek ise doğal geleneksel yöntemlerle saklanıyor ve siparişinizin ardından sizin için özenle paketleyip sizlere buluşturuyoruz.
Guru'lular Ne diyor
İncelemeler
Henüz inceleme yorumu gönderilmemiş
Bir inceleme gönder